Willy becher je tradiční pivní sklo v oblasti Německa a ČR. V našich podmínkách se stalo díky své jednoduchosti a nízké ceně tou nejobyčejnější a nejpoužívanější hospodskou sklenicí, se kterou se setkáme. Je to vysoká sklenice, která je nejširší zhruba ve dvou třetinách své výšky a odsud se zužuje jak směrem k poměrně silné základně, tak k hornímu okraji. Stěny jsou poměrně tenké, takže se pivo může od rukou rychle ohřát. Dalším jejím záporem je křehká konstrukce.
Willy becher se používá především pro lehčí a středně silná česká a německá spodně kvašená piva.
(převzato z publikace Pivní sklo a pivní styly - aneb jak párovat, Ondřej Nývlt, Petr Novotný, 2019)
Pozn. Condec - ve srovnání s pivními půllitry je stěna tenká. Naproti tomu ve srovnání s jinými sklenicemi Willi patří k odolnějšímu sklu.